Excite

Nederlands bouwt straat op World Expo Shanghai

Op de World Expo 2010 in Shanghai zal ook de Nederlandse staat aanwezig zijn. Het thema van de World Expo is Better City, Better Life en alles draait om de ontwikkeling van leefbare steden in de 21e eeuw. Nederland, als land met veel verstedelijking, kan hier heel goed op inspelen.

Daarom wordt de World Expo 2010 door ons land gebruikt om Nederlandse ontwikkelingen op het gebied van verstedelijking te laten zien. In plaats van een paviljoen is daarom groots uitgepakt met Happy Street, een complete straat met 28 huisjes, gebouwd in diverse bouwstijlen.

Ook verschillende Nederlandse bedrijven werken hier aan mee. Zo verzorgt ASML de inrichting van de huisjes en heeft Philips in ieder geval twee stands en tien innovatiedemo’s te laten zien.

Andere landen doen natuurlijk ook mee met een eigen paviljoen. Het paviljoen van Saudi-Arabië is dit keer extra indrukwekkend, al zou het alleen maar zijn vanwege het feit dat het het duurste paviljoen is. Totaal gaven de landen 110 miljoen euro uit aan de paviljoens.

Wel zal er nog even tijd nodig zijn om alles naar behoren te laten draaien, want de voorproef van zeven dagen heeft al op een aantal problemen gestuit. Veel mensen hebben zich geërgerd aan de lange rijen en het dure eten en drinken.

Om ervoor te zorgen dat alle 400.000 bezoekers die verwacht worden, met een tevreden gevoel naar huis kunnen gaan, heeft de organisatie nog wat te doen.

Afbeelding: Flickr account Jakob Montrasio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020