Excite

Nederlands openluchtmuseum Arnhem

Het Nederlands openluchtmuseum in Arnhem geeft een beeld van het leven in Nederland van de afgelopen eeuwen. Er wordt door veel mensen gezegd dat je het openluchtmuseum minstens één keer in je leven bezocht moet hebben. In het museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Nederland en dit wordt voornamelijk getoond door verplaatste originele gebouwen, zoals boerderijen en molens.

Behalve de gebouwen zijn er ook ambachten te zien in het openluchtmuseum en kun je de klederdrachten van vroeger bekijken. Er worden bijna dagelijks diverse demonstraties gegeven aan het publiek. Zo is er bijvoorbeeld een smid, een drukker, een molenaar en een stoelenmatter. In het weekeinde vinden er vaak extra activiteiten plaats, waaronder een ouderwetse kinderkermis en het ploegen met paarden. Sinds 1996 rijden er oude trams in het openluchtmuseum. Het is mogelijk om daar een ritje mee te maken. Zo is het heuvelachtige terrein ook goed te bereiken voor ouderen en mindervalide. Ook zijn er met regelmaat tentoonstellingen in het openluchtmuseum.

Het openluchtmuseum kun je goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De bus stopt vrijwel voor de deur. Parkeren kost €4,50. Volwassenen betalen €14 voor de entree en voor kinderen van 4 tot en met twaalf is het €9,80. Kinderen van drie jaar of jonger mogen gratis naar binnen. Met een museumjaarkaart is de entree ook gratis. 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020