Excite

Nederlandse hotelprijzen boven Europese gemiddelde

Het is gebleken dat de prijzen van Nederlandse hotels erg boven het Europese gemiddelde liggen. Hotelovernachtingen in de Nederlandse steden zijn namelijk zo’n acht procent duurder dan hotels in Europa. Een standaard tweepersoons hotelkamer kost in de grote Nederlandse steden gemiddeld 126 euro, terwijl het Europese gemiddelde op 117 euro ligt.

Dit is gebleken uit de Hotelprijs Index, die iedere maand een hotelprijsvergelijker publiceert. Een Nederlandse hotelkamer is doorgaans zo’n 26% duurder dan een Duitse, waarvan de prijs gemiddeld op 100 euro ligt. De prijzen in Nederland zijn niet echt veranderd vergeleken met de maand mei. Wel zijn de kamers in Utrecht, Amsterdam en Noordwijk gedaald. De prijzen van Maastricht zijn daarentegen gestegen. De duurste stad om te overnachten is Den Haag, met een gemiddelde kamerprijs van 144 euro. De goedkoopste stad is Rotterdam, met een gemiddelde kamerprijs van 109 euro.

In Europa zijn de duurste plaatsen om te overnachten Genève, met 216 euro, Venetië met 186 euro. De goedkoopste steden zijn Granada met 75 euro en Valencia met 86 euro. Ook Boedapest is erg aantrekkelijk met een gemiddelde hotelprijs van 89 euro.

In de lijst die gepubliceerd wordt door Hotelprijs Index is gebaseerd op de meest gezochte steden op de website trivago.nl. De gemiddelde prijs is berekend door de zoekopties via de website.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020