Excite

New York City: grootste stad in de VS en economisch zwaartepunt

New York is de grootste stad van Amerika. Behalve dat de stad een belangrijke plek is voor handel en financiën, komen er ook erg veel toeristen. Logisch, want in New York is veel te zien en doen.

New York City heeft veel bekende bezienswaardigheden, zoals het Vrijheidsbeeld dat in de Upper Bay ligt. Het Vrijheidsbeeld was in 1886 een geschenk van het Franse volk. Ook kun je een bezoekje brengen aan het Empire State Building, dat meer dan 40 jaar het hoogste gebouw van de wereld was. Op Times Square kun je genieten van de drukte in New York en de vele gebouwen en toeristische plekken. Wil je juist meer rust, dan kun je naar Central Park, een groot park midden in de stad. Rockafeller Center wordt ook wel een stad in een stad genoemd en heeft veel bijzondere architectuur en mooie wandelgebieden. Ground Zero is de plek die is overgebleven na de ramp van 11 september. Ga er even heen om stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis en zie met eigen ogen wat er over is gebleven van de Twin Towers.

Cultuurliefhebbers kunnen naar musea, zoals het Metropolitan Museum of Art of het Guggenheim Museum. Natuurlijk zijn er nog veel meer interessante musea in de stad te vinden.

Op gebied van uitgaan is er in New York ook genoeg te beleven. Op Broadway kun je één van de vele theatershows bekijken. Voor experimentele sketches ga je naar East Village. Ook zijn er veel eetgelegenheden in verschillende prijsklassen in de stad. En wil je ’s avonds naar een disco of café? Ook hiervoor zijn meer dan genoeg mogelijkheden beschikbaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021