Excite

New York heeft duurste hotelkamers

Wil je een vakantie boeken naar New York? Kijk dan ook eens naar alternatieve slaapplekken. Hotels zijn in deze stad namelijk het duurst van allemaal. Helemaal een ander (voordelig) land kiezen kan natuurlijk ook: Bangkok heeft bijvoorbeeld juist weer de allergoedkoopste hotelkamers ter wereld!

Al deze conclusies kunnen worden getrokken uit de hotelprijsbarometer die Hotels.info eens per drie maanden publiceert. Aan de hand van de beschikbare informatie stelt de website een lijst samen met gemiddelde prijzen per kamer. Hotels uit alle categorieën worden in de lijst opgenomen. De lijst is gebaseerd op prijzen in euro’s, wat het in ieder geval erg overzichtelijk maakt voor ons als Europeanen.

Voor een bezoekje aan misschien wel de beroemdste stad van de Verenigde Staten moet stevig betaald worden: gemiddeld zijn vakantiegangers hier zo’n 194 euro per kamer, per nacht, kwijt. Ook in Londen worden stevige prijzen gerekend: ongeveer €146 per nacht. Dat blijft echter nog €50 minder dan in Amerika.

Wie echt goedkoop uit wil zijn, kan het beste naar Bangkok. Daar betaal je per overnachting gemiddeld slechts €58. Oost-Europa blijkt ook vrij goedkoop te zijn; mocht je een adresje dichter in de buurt zoeken, dan kan dat een geschikte optie zijn. Met name Praag en Boedapest springen er met respectievelijk €63 en €70 per nacht uit. Ons eigen land presteert gemiddeld: met een gemiddelde kamerprijs van €116 per nacht zijn we niet voordelig, maar ook niet heel erg duur.

Afbeelding: Flickr account Oquendo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020