Excite

New York heeft een nieuw gangstermuseum

Het zijn mannen die tot de verbeelding spreken. Mooie hoeden en lange jassen. Vlammende mitrailleurs en scheuren in old-timers. Gangsters zijn populair. De Amerikaanse gangster is inmiddels een flink geromantiseerd figuur, desondanks of dankzij dat zijn gangster waanzinnig populair. Dat verklaart wellicht het feit dat er weer een nieuw gangstermuseum is geopend in New York. Het publiek smult van de romantiek, de verhalen en het moorden en geweld van de oude criminelen.

Het onderkomen krijgt de naam Museum of the American Gangster. Niet geheel toevallig is het in een voormalige ‘speakeasy’ ondergebracht. Een bar waar vroeger alcohol werd geschonken, ook al was dit illegaal. Tijdens de zogenaamde Drooglegging was de verkoop van alcohol verboden in de Verenigde Staten. Gangsters deden goede zaken met de illegale verkoop van de genotsdrank. Het museum wil aantonen hoe criminaliteit de Amerikaanse samenleving heeft gevormd.

In het museum van de Amerikaanse gangster komen alle bekende criminelen voorbij. Bijvoorbeeld Charles ‘Lucky’ Luciano en ‘Madame St. Clair’. Die laatste niet te verwarren met Bonnie St. Claire, uiteraard. Ook is er uitgebreid aandacht aan de Drooglegging en de illegale handel in alcohol. Het museum is gebouwd in een voormalige bar op Saint Mark’s Place in New York. Zeker het bezoeken waard, mocht u in de Big Apple zijn. Meer informatie vindt u hier.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Cubby T Bear

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020