Excite

New York komt met stadscamping


New York komt met een alternatief voor reizigers die hotelovernachtingen in deze miljoenenstad te duur vinden. Binnenkort zal in The Big Apple de grootste stadscamping van de Verenigde Staten verrijzen. De camping wordt aangelegd in het stadsdeel Brooklyn.

Ken Salazar, de Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken, heeft laten weten dat de National Park Service op de plaats van het voormalige vliegveld Floyd Bennet Field de grootste stadscamping van het land gaat aanleggen.

"We willen in New York een voorbeeld geven van wat je kunt doen met een groot stadspark", aldus Salazar.

Op het terrein van Floyd Bennet bevinden zich reeds enkele kampeerplekken, maar Salazar wil dat aantal uitbreiden naar zeshonderd. "Maar wel zo natuurlijk en groen ingericht dat je er als kampeerder geen idee van hebt dat je toch midden in de stad aan het kamperen bent.”

Floyd Bennet Airport was het eerste vliegveld in New York en werd op 23 mei 1931 officieel geopend. Vanaf de jaren vijftig werd de luchthaven echter niet meer gebruikt voor commerciële vluchten en werd het overvleugeld door Newark, La Guardia en JFK. Floyd Bennet deed nog kort dienst als landingsplek voor politiehelikopters, maar kwam in 1972 in het beheer van een organisatie die op de Nationale Parken toeziet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021