Excite

New York krijgt park in de lucht

Het prachtige Central Park in New York krijgt stevige concurrentie: in de stad is deze maand ook het High Line park geopend, een park dat ruim 9 meter boven de grond ligt en gebouwd is op een oude verhoogde spoorweg.

Toen men in New York omstreeks de jaren ’30 van de vorige eeuw ook spoorwegen door de stad wilden leggen, werd vanwege de drukte op de West Side van Manhattan gekozen voor een verhoogde spoorbaan. De treinen zouden dan niet voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Toen er in New York steeds minder goederentreinen reden, raakte veel sporen buiten gebruik, waaronder deze High Line.

Voor de stad bleek de historische waarde die wordt toegekend aan de High Line voldoende reden om toch iets te doen met het spoor en zo ontstond het plan om hier een publiek park te maken. Na jaren van planning en beplanting is het nu eindelijk zo ver: het eerste deel van High Line park is officieel geopend. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kun je door één van de vijf toegangen – waaronder twee ingangen die geschikt zijn voor mindervaliden, zo meldt de Telegraaf – genieten van het park.

Heb je genoeg groen gezien? Dan hoef je je in New York zeker niet te vervelen. Zo kun je gewoon weer afdalen naar straatniveau en een bezoekje brengen aan de trendy wijk West Chelsea, Wall Street of het Meatpacking District. Bovendien ben je zo bij de ferry waarmee je de Hudson over kunt steken om het Vrijheidsbeeld van dichtbij te bekijken!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020