Excite

New York slaapt wél!

De bekendste bijnaam van New York City is misschien wel ‘The City that never Sleeps’. Maar is dat eigenlijk wel zo? Uit onderzoek blijkt namelijk dat New Yorkers helemaal niet van die wakkere types zijn.

Sociale netwerksite Badoo.com deed onderzoek naar het slaapgedrag van stadsbewoners wereldwijd. Of liever gezegd, het keek naar chatgesprekken. In totaal werden 120 miljoen chatgesprekken in het onderzoek meegenomen, tussen 122 miljoen mensen uit 188 landen. Hieruit bleek dat vooral bewoners van de Egyptische hoofdstad Caïro een broertje dood hebben aan slaap. Volgens de directeur van Badoo, Lloyd Prince, is dat te verklaren door de recente ontwikkelingen. "In Egypte zien we grote veranderingen. Mensen zijn echt blij dat ze leven."

Ook in Spanje kunnen ze uitstekend zonder slaap, want van de top tien meest wakkere steden zijn er maar liefst zes Spaans. Prince denkt dat dit te verklaren is door de vrolijkheid die in het Zuid-Europese land heerst, ten dele veroorzaakt door het behalen van de wereldbeker. Ook door de siësta, het middagdutje, kunnen Spanjaarden zich permitteren later naar bed te gaan.

Ondertussen bezet New York een magere 32ste plek. Er is dus genoeg werk aan de winkel voor de Amerikanen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021