Excite

New York verwacht zeer zware sneeuwstorm

  • © Getty Images
New York bereidt zich op dit moment voor op één van de zwaarste sneeuwstormen die de stad ooit getroffen heeft. In de komende dagen zouden New York en de omgeving van de stad volgens burgemeester Bill de Blasio behoorlijk last kunnen krijgen van het weer. Voor maandag en dinsdag zijn waarschuwingen afgegeven voor het weer.

Volgens de weersdienst kunnen mensen het beste thuis blijven. Ook wordt geadviseerd om niet naar het werk te gaan. Volgens de burgemeester kan er maar liefst 90 centimeter sneeuw vallen en dat, in combinatie met harde wind, zorgt voor slecht zicht. De burgemeester adviseert iedereen rekening te houden met iets dat ze nog nooit eerder hebben meegemaakt.

De waarschuwing is overigens afgegeven voor de hele oostkust. Er worden stormen verwacht van Maine tot Connecticut, Pennsylvania en Maryland. In staten als Indiana, die iets meer landinwaarts liggen, kan ook heel veel sneeuw vallen.

Het slechte weer heeft natuurlijk gevolgen voor inwoners, maar ook voor eventueel vakantiegangers. Delta Airlines heeft uit voorzorg al 600 vluchten geannuleerd en ook verschillende kleinere Amerikaanse maatschappijen hebben tientallen vluchten van het rooster gehaald.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020