Excite

Nieuwe attractie in Chicago: Skydeck

Toevallig last van hoogtevrees? Dan is de nieuwste attractie in Chicago wellicht niets voor u. Of juist wel, al naar gelang de bereidheid om angsten te overwinnen. Er is namelijk een bijzonder observatiedek gebouwd in de Sears Tower in Chicago, een van de hoogste gebouwen ter wereld. Op ruim 400 meter hoogte - 412 om precies te zijn - is een glazen omloop gemaakt. Kortom, je kunt lopen op een glazen plaat met ruim 400 meter diepte onder je. Skydeck is niet voor de bang uitgevallen toeristen...

Het glazen platform biedt een schitterend uitzicht aan de bezoekers. Hoog boven de wereld valt pas op hoe mooi Chicago is. En de omgeving, want op goede dagen kijk je tussen de zestig en de tachtig kilometer ver. Met een rondje over het Skydeck kun je de staten Michigan, Illinois, Wisconsin en Indiana bekijken. Best bijzonder, natuurlijk. Maar ook dichtbij is veel te zien, met name als je gebruik maakt van de verrekijkers op het platform. De pracht van de architectuur van Chicago ligt aan je voeten.

Binnen het Skydeck is ook een museum ingericht. Er is rekening gehouden met zes verschillende talen en met de kleinste onder ons. Kinderen hebben net zo'n mooi uitzicht over de stad. Een perfect moment om het Skydeck te beklimmen is ongeveer een half uur voor zonsondergang. Vergeet de Eiffeltoren of het Empire State Building. Romantiek vindt je tegenwoordig op een glazen vloer, 412 meter boven Chicago. Zie de stad veranderen in het licht van de ondergaande zon, recht onder je voeten. Hoe lang zal het duren voor het eerste huwelijksaanzoek gedaan wordt op het Skydeck?

Afbeelding: Globo.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020