Excite

Nieuwe houten achtbaan voor de Efteling

De Efteling gaat weer Rollercoaster Tycoon spelen! Er komt namelijk een nieuwe achtbaan. En dat is altijd goed nieuws, een nieuwe achtbaan in Nederland. Geheel in de stijl met het attractiepark krijgt de achtbaan ook een thema. Dat thema is in dit geval Joris en de Draak. Maar er is meer. De nieuwe houten achtbaan van de Efteling wordt namelijk een unicum in Noordwest-Europa. Het is namelijk een dubbele houten achtbaan, met twee tracks, waardoor er als het ware een race plaats vindt tussen twee treintjes die tegelijkertijd over de baan roetsjen.

De houten achtbaan is bedacht door Great Coaster Internationale Inc, uit Amerika. De Amerikanen bouwen al ruim een decennium lang houten achtbanen en hebben daar al veel awards voor gewonnen. Passievolle bouwers, zo omschrijft de Efteling het bedrijf. Passievol zal het vast en zeker zijn, maar goedkoop niet. Hoewel de Efteling geen uitspraken doet over de investering, zullen er ongetwijfeld miljoenen in gestoken zijn. De houten achtbaan vervangt de Pegasus, die eerder gesloopt werd, en komt ook op de oude plek van de Pegasus te staan.

Het thema van Joris en de Draak wordt goed uitgewerkt in de achtbaan. De mensen die in de treintjes stappen en tegen elkaar racen over de houten rails, kruipen daarmee in de rol van Joris. De grote draak zal tijdens de rit dan ook een voorname rol spelen. En lukt het uiteindelijk om de draak te verslaan en te winnen van het andere treintje? Dat zul je zelf moeten ervaren door in 2010 een bezoekje te brengen aan de Efteling. Dan staat de houten familieachtbaan Joris en de Draak namelijk voor u klaar...

Afbeelding: Flickr, wheeldog

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021