Excite

Nieuwe Hunger Games bescheiden succes

  • © Getty Images
Fans hebben er een jaar op moeten wachten, maar op 19 november was het eindelijk zo ver: de bioscooprelease van The Hunger Games: Mockingjay Part 1. Deze opvolger van The Hunger Games: Catching Fire, met Jennifer Lawrence in de hoofdrol, deed het iets minder goed dan Catching Fire, maar haalde in het eerste weekend nog steeds 123 miljoen dollar op.

Catching Fire haalde in het eerste weekend maar liefst 158 miljoen dollar op, terwijl de allereerste film van The Hunger Games 153 miljoen binnen wist te halen in het eerste weekend. Ten opzichte van andere films doet het vervolg op het spannende verhaal het wel heel erg goed: het vorige topweekend van het jaar was het debuut van Transformers: Age of Extinction. Toen werd 'slechts' 100 miljoen dollar opgehaald.

In het buitenland deed Mockingjay het wel heel erg goed. Daar werd binnen een weekend maar liefst 152 miljoen dollar binnengehaald, wat het totaal wereldwijd op een slordige 275 miljoen dollar bracht. Het is voor de studio dus duidelijk een lucratieve zet geweest om het boek in twee films te verdelen. Zo kan ook volgend jaar nog een klapper gemaakt worden.

Opvallend is dat de meeste drama uit het verhaal pas in de volgende film aan bod komt. De studio kiest hiermee voor dezelfde route als die gekozen werd bij Harry Potter and the Deathly Hallows. Ook dat boek werd in twee delen verdeeld, waarbij het tweede deel een veel groter succes werd dan alle eerdere Harry Potter-films.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020