Excite

Nieuwe testroute KLM gelukt

Hoewel passagiersvluchten voorlopig nog niet op mogen stijgen, voert KLM wel al een aantal testroutes uit. Tot nu toe zijn die testroutes een succes; maandagochtend landde een Boeing 737 op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle.

Het vliegtuig was om 10.50 vanaf Schiphol opgestegen en kon zonder enige vertraging doorreizen naar Parijs. Het toestel werd bij aankomst in Parijs onderworpen aan een technische inspectie, om te kijken of het toestel schade had geleden van de aswolk die als gevolg van een vulkaanuitbarsting in IJsland over Europa waart. Uit de inspectie bleek dat het toestel helemaal onbeschadigd was. Er zijn geen bijzonderheden naar voren gekomen.

Tijdens deze testvlucht was er voor gekozen om alleen met de cockpitbemanning te vliegen. Hoewel dit weekend al verschillende testvluchten zijn uitgevoerd door KLM, Lufthansa en Air France, was er op de route van Amsterdam tot Parijs nog niet gevlogen. Het was dus nog even de vraag of de lucht hier ook schoon genoeg zou zijn om toch door te vliegen.

In een teleconferentie zal demissionair minister Eurlings proberen onze buurlanden op te roepen om het beleid rond de aswolk te versoepelen. Op dit moment is er in onze luchten bijna niets aanwezig en het lamleggen van het vliegverkeer kost alleen Schiphol al enkele miljoenen per dag. Luchtvaartmaatschappijen kijken tegen een nog grotere schadepost aan. Het Nederlandse luchtruim zal in ieder geval nog tot 14.00 vanmiddag dicht blijven, terwijl het Duitse luchtruim nog tot 19.00 gesloten is.

Afbeelding: Flickr account Ack Ook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020