Excite

Nieuwe trend: zwemmen met biggetjes op de Bahama's

  • © Getty Images
Wie op vakantie gaat naar het Caribisch gebied en daar ook iets bijzonders wil doen, kan vanaf nu zwemmen met biggetjes op de Bahama's. De varkens komen het water inrennen als de toeristen in een boot zitten, maar die kunnen er vervolgens zonder problemen tussen springen: het maakt de varkens allemaal niet uit. Volgens kapitein Justin Lightbourn zijn de biggen inmiddels uitgegroeid tot de bekendste bewoners van de Bahama's.

Toeristen kunnen de biggetjes ook voeren, maar moeten daarbij wel opletten: meestal zijn ze zo gulzig, dat ze het liefst ook vingers erbij opeten. Overigens kan niet overal gezwommen met biggetjes; de grote troep is te vinden bij Exuma. De varkens hebben daar zelf leren zwemmen en de kleintjes worden door de bewoners - waaronder Lightbourn - regelmatig een handje geholpen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe de varkens op het eiland terechtgekomen zijn. Waarschijnlijk is het vanwege de stankoverlast die de dieren opleverden. Ze zouden zulke bedwelmende luchten hebben uitgestoten, dat bewoners ze uit frustratie op een eiland gedumpt hebben. Daar leven ze inmiddels, omgeven door allerlei tropische pracht.

Bovendien krijgen ze dagelijks knakworsten gevoerd en ontmoeten ze de grootste sterren. Iedereen wil de beroemde varkens van Exuma namelijk wel eens met eigen ogen zien, ook supermodellen en acteurs. Van diereninstanties heeft de familie Lightbourn geen last; die hebben niets aan te merken op de paradijselijke manier waarop de varkens leven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021