Excite

Nieuwe vakantiehype: leisure diving

Vergeet planking, het fenomeen waarbij je je als menselijke plank laat fotograferen in een uitgestrekte pose, het is nu tijd voor leisure diving. Leisure diving gaat om het aannemen van rare poses in de lucht tijdens het duiken. De kunst is om op precies het juiste moment een foto van deze pose te maken terwijl je boven het zwembad hangt. Er bestaat zelfs een website, leisuredive.com, die een gebruiksaanwijzing levert over hoe je een heuse leisure dive uit kan voeren.

De website omschrijft de ideale leisurediver als een extreem, maar toch ook relaxed persoon. Iemand die graag van dingen afspringt en tegelijkertijd houdt van chillen. Het resultaat zijn dus in feite foto’s waarop zwevende chillers worden afgebeeld. De juiste gezichtsuitdrukking voor een leisure dive is een neutrale uitdrukking waaruit je kan opmaken dat een persoon aan het relaxen is en geniet van zijn of haar verfrissende cocktail. De meeste leisuredivers vinden dit het meest lastige aspect aan het fenomeen.

Voor fans van het leisurediven bestaat er nu ook een heuse merchandise website waarop je t-shirts en andere items kan bestellen. Hiermee toon je aan dat je een heuse trendsetter bent, door het fenomeen te steunen.

Belangrijk te weten is dat leisure diving niet ongevaarlijk is. Ook bij planking vielen al verscheidene doden door het poseren op ongelukkige plaatsen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021