Excite

Nieuwe vliegmachine zal de wereld veranderen

De toekomst van de vliegtuigen zal volledig veranderen, aangezien men momenteel bezig is met de Hybrid Air Vehicle. Deze vliegmachine heeft een wat ouderwetse uitstraling en doet denken aan een zeppelin. Toch is het een hele moderne technologie, want de vliegmachine heeft veel voordelen vergeleken met een vliegtuig.

De Hybrid Air Vehicle is volledig hybride en dit heeft enorm veel voordelen. Het is een vliegtuig, helikopter en hovercraft in één. Deze Hybrid kan zelf landen en kan dit overal. Ook is er geen startbaan nodig. Je kunt het dus ook gebruiken om voeding en medicijnen naar rampgebieden te sturen. Ook kan de Hybrid drie weken lang vliegen zonder te landen. De besturing is hetzelfde als een vliegtuig, wat het ook een stuk makkelijker maakt aangezien er geen omscholing nodig is.

De Hybrid Air Vehicle is ontwikkeld door Britse wetenschappers en er zijn al verschillende grote bedrijven die interesse hebben in het voertuig, zoals het leger en hulporganisaties. In de zomer zal het voertuig voor het eerst de lucht in gaan.

De kans is dus aanwezig dat we in de toekomst niet met een vliegtuig op vakantie gaan, maar met een Hybrid Air Vehicle. Het zal het vliegen in ieder geval een stuk gemakkelijker maken. Het zal eerst echter goed getest worden en waarschijnlijk worden gebruikt door talloze instanties. Om gebruik te kunnen maken van dit voertuig, moeten we dus nog even geduld hebben!

Afbeelding: BBC video

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020