Excite

Nieuwjaar vieren bij het Noorderlicht?

Sfeervolle verlichting tijdens je nieuwjaarsfeest is natuurlijk altijd belangrijk, maar wat als je in plaats van sfeervolle verlichting kunt kiezen voor een feestje bij het Noorderlicht? Dat is mogelijk als je nieuwjaarsavond combineert met een bezoek aan het Noorse Tromsø.

Het noorderlicht zorgt er in Tromsø voor dat de lucht op magische wijze verlicht wordt; het lijkt wel of deze gevuld is met kleurrijke golven en fluorescerende stroken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat jaarlijks talloze mensen rond december de reis naar Tromsø maken.

Toch kan het ook verstandig zijn om eens een andere keer naar Tromsø te gaan. Het licht is namelijk in december absoluut mooi, maar lang zo mooi niet als in maart. Dan is de lucht namelijk veel helderder, waardoor je het noorderlicht veel beter kunt zien.

Wil je toch vooral genieten van de bijzondere sfeer in Tromsø, ga dan vooral wél met de jaarwisseling naar Noorwegen en geniet van wat je kunt zien en de gezelligheid in de plaats. Laat je daarnaast verrassen door het feit dat de zon hier niet opkomt, wat Tromsø niet alleen tot een donkere, maar ook erg spannende plaats maakt. Tegen middernacht kun je er het beste voor zorgen dat je richting de haven vertrekt, daar komt ‘iedereen’ en wordt veel vuurwerk afgestoken. Hier kun je dan nog gezellig wat drinken, een hapje eten en natuurlijk volop handen schudden. Dan kun je in maart alsnog terug gaan om het noorderlicht op z’n best te bekijken!

Afbeelding: Flickr account Perovuoj

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020