Excite

Nieuwsgierig naar de Kaukasus?Maak een wandeltocht door de bergen van Georgië!

Het Kaukasusgebergte is momenteel vooral in beeld vanwege de Olympische Spelen in Sotsji, maar wat veel mensen niet weten is dat je er geweldig kan wandelen. Met name Georgië, dat in de zuidelijke helft van het Kaukasusgebergte ligt, is een bijzonder gastvrij en geschikt land om prachtige wandeltochten te maken.

Stevig wandelen

Je moet wel van een stevige bergwandeling houden, want het gebied is vrij ruig en niet overal even goed begaanbaar, maar het belooft een prachtige reis door indrukwekkende berglandschappen en eeuwenoude cultuur. Het Kaukasusgebergte strekt zich uit van de Zwarte Zee tot de Kaspische Zee met de 5,642 meter hoge Mount Elbroes in Rusland als hoogste bergtop.

De Dolemieten van de Kaukasus

Het berggebied in Georgië wordt ook wel de Dolemieten van de Kaukasus genoemd, vanwege de vergelijkbare loodrechte granieten of kalkstenen rotswanden die je ook in de Alpen kan aantreffen. Daarnaast kenmerkt het landschap zich door bijzondere cultuurelementen, zoals de eeuwenoude verdedigingstorens, kerken, kloosters, kathedralen maar ook de dodenhuizen die je in de afgelegen bergdorpen tegen kan komen. Tijdens de meeste reizen zullen er paarden mee gaan om de bagage te dragen, maar doordat de paden in het gebied niet altijd makkelijk begaanbaar zijn, zal je ook zo nu en dan zelf met bagage moeten sjouwen.

Genieten van een Georgische maaltijd

Laat je tijdens het wandelen vooral ook uitnodigen voor een Georgische maaltijd om te genieten van de vele lekkere gerechten die ze voor je op tafel zetten en vergeet niet de lokale wijnen te proeven. Georgië was in de tijd van de Sovjet-Unie een grote wijnleverancier, dus grote kans dat je bij een bezoek aan een Georgische familie ook een wijnkelder aantreft.

Ga met een georganiseerde wandeling mee

Het is verstandig om een wandeltocht niet in je uppie te doen, maar te boeken via de verschillende reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in de landen rondom de Kaukasus. Ze beschikken over de juiste kennis van het ruige berggebied en spreken bijvoorbeeld de taal en kennen de lokale tradities en gebruiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021