Excite

Nieuw-Zeeland ligt 30 centimeter dichterbij!

Nieuw-Zeeland is een prachtig land. Het heeft alles. Hoge bergen, oceanen, prachtige natuur en moderne steden. Het is ook niet zo vreemd dat Nieuw-Zeeland fungeerde als het landschap van de Lord of the Rings films. Dat is namelijk exact wat het land is: fantasierijk. Er is nu goed nieuws voor mensen die altijd al eens naar Nieuw-Zeeland hadden willen gaan. Nu is je kans! Nieuw-Zeeland ligt namelijk dichterbij dan twee weken geleden! Ideaal voor mensen die het land altijd al wilden bezoeken, maar het te ver weg vonden. Nu heb je geen excuus meer.

De reden dat Nieuw-Zeeland is opgeschoven, is de zware aardbeving van vorige week. Met 7,8 op de schaal van Richter duwde de aardbeving Nieuw-Zeeland richting Australië. De kleine tsunami die er op volgde, had weinig gevolgen. Opmerkelijk dat zo'n zware aardbeving alleen het verplaatsen van een compleet land tot gevolg heeft. Overigens komt met goed nieuws in dit geval ook slecht nieuws. De dertig centimeter die Nieuw-Zeeland is opgeschoven, zit in de westkust. De oostkust schoof slechts 1 centimeter op. Dat betekent dat er dus 29 centimeter Nieuw-Zeeland is verdwenen. Ook zonde.

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Het Noordereiland staat bekend om de spa's die er te vinden zijn. Heerlijk kuren doe je dus in het noorden. Op het Zuidereiland vindt je prachtige wandelgebieden. De natuur is er ongerept en leent zich voor lange wandelingen door de wildernis. Veel nationale parken bevinden zich op het Zuidereiland, zoals het Mount Cook National Park,waar zich ook de hoogste berg Mount Cook van Nieuw-Zeeland bevindt. Ondanks de verschuiving blijft Nieuw-Zeeland een absolute aanrader voor iedere reiziger!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020