Excite

Noord-Korea ontwikkelt zich als wintersportland

  • © Getty Images
Nederlanders die op wintersport willen, denken meestal eerst aan bestemmingen als Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Binnenkort zou eventueel ook Noord-Korea aan dat lijstje toegevoegd kunnen worden. Tenminste, als het ligt aan Eelko van Drongelen en Ruud Raaijmakers van WeFlyCheap.nl.

Zij willen de meest onmogelijke bestemmingen mogelijk maken en richten zich nu onder meer op een wintersportvakantie in Noord-Korea. In 2013 opende dit land al een nieuw skigebied, de Masik Pass. Dit gebied heeft maar liefst 9 pistes die geschikt zijn voor beginnende en gevorderde skiërs. Daarnaast wordt er dagelijks skiles gegeven. De gasten kunnen verblijven in een driesterrenhotel waar beperkt internet beschikbaar is.

Het skigebied beschikt ook over maar liefst vier nieuwe medische centra en er staat altijd een helikopter paraat om gewonde skiërs snel naar het ziekenhuis kunnen brengen.

Hoewel vluchten vanuit Nederland naar Noord-Korea al langer mogelijk zijn, is het voor het eerst dat er een speciale wintersportvakantie naar het land wordt aangeboden. Overigens is het wel aan de reiziger om de politieke situatie in Noord-Korea in de gaten te houden, want daar heeft Raaijmakers het liever niet over. Hij benadrukt liever hoe bijzonder het is als je kunt zeggen dat je in Noord-Korea op de ski's hebt gestaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021