Excite

Noord-Tunesië zeer geschikt voor reizen

Weinig mensen zien Tunesië als een vakantiebestemming. Maar toch kun je er heel goed heenreizen. Er wordt altijd gedacht dat er alleen woestijn, zand en rotsen zijn, maar in Noord-Tunesië vind je veel meer dan dat. Er zijn mooie bezienswaardigheden en de omgeving is schitterend voor een vakantie of rondreis.

Het Noorden van Tunesië heeft een vruchtbare grond, waardoor er veel groen is. Zo zijn er veel bossen en wouden, met veel diverse planten en bomen. Er leven ook veel boeren in het gebied, zodat je een mooi, wijd landschap hebt. Langs de kustlijn vind je prachtige witte stranden, afgezoomd door bergmassieven. Er zijn tevens enkele vissershaventjes bij de stranden. Er zijn in Noord-Tunesië ook veel weilanden en loofbomen.

Bizerte wordt gezien als één van de leukste kustplaatsjes van Noord-Tunesië. Er zijn veel kleurrijke bootjes in het water en in de buurt vind je Raf-Raf met een prachtig strand. Cap Serrat is een plek waar je in kleine hutjes slaapt, in plaats van in grote hotels. Tabarka is een stadje aan de grens van Algerije. Er zijn nog restanten uit de Genuese tijd. De kust is daarnaast zeer de moeite waard vanwege de prachtige koraalriffen. Het is voor duik- en snorkelliefhebbers dan ook echt een aanrader om naar Noord-Tunesië te gaan.

Maar behalve de kust heeft Noord-Tunesië nog veel meer te bieden, zoals Dougga, ook wel de best bewaarde Romeinse stad in Tunesië. Ook het bergdorp Ain Draham is een aanrader om te bezoeken, waar in de winter een dik pak sneeuw ligt.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020