Excite

Naar Noorwegen op vakantie

Noorwegen biedt je de meest uiteenlopende mogelijkheden om in elk seizoen een fantastische vakantie te vieren! Het land zal je in geen geval teleurstellen.

Zomer

De dagen zijn het langst tussen mei en september, waardoor je veel zon hebt en de temperaturen tot wel dertig graden kunnen oplopen. Perfect om lekker veel buitenactiviteiten te doen, zoals zwemmen en wandelen in de vele natuurparken en rondom de fjorden. De Lofoten eilandengroep is een absolute aanrader, evenals het Sognefjord en het uitzicht vanaf Preikestolen. In Jotunheimen nationaal park ligt bovendien de grootste gletsjer van het Europese vasteland, waardoor er zelfs in hoogzomer geskiet kan worden. De nationale sport van het land!

Behalve een fantastische natuur heeft Noorwegen een groot cultureel erfgoed, met als hoogtepunten de houten huizen van Bryggen en het prachtige Art Nouveau stadje Ålesund. Ook de pittoreske dorpjes aan de Noorse zuidkust zijn het bezoeken waard, evenals het uiterste noorden waar de zon tijdens de zomernachten niet meer ondergaat. Een hele bijzondere ervaring.

Winter

In de winter zijn er vele mogelijkheden tot wintersport. Je kunt comfortabel verblijven in hotels bij verschillende natuurparken om te skiën of te snowboarden. Vooral langlaufers kunnen hun hart ophalen tijdens hun Noorwegen vakantie. Bijna alle Noren beoefenen deze sport, waardoor er honderden geprepareerde loipes in het land zijn. Ook is er mogelijkheid tot alternatieve wintersporten zoals hondentochten, sneeuwwandelen

Vervoer

Noorwegen leent zich bijzonder goed voor lange autoritten. De wegen zijn goed en de uitzichten onderweg overweldigend. Door de vele fjorden kan het soms lang duren om van de ene naar de andere plek te rijden, maar dat geeft je enkel meer tijd om van het landschap te genieten. In de winter zijn sommige rustige wegen afgesloten bij veel sneeuwval en tijdens alle jaargetijden moet je rekening houden met kuddes rendieren en schapen die de weg oversteken. Met een beetje geluk zie je zelfs een eland onderweg!

Het treinnetwerk is beperkt tot het zuiden van Noorwegen, waar de meeste mensen wonen. Richting het noorden reizen kan met de bus of met een binnenlandse vlucht van Scandinavian Airlines of Norwegian. Om Noorwegen vanaf het water te bekijken bieden verschillende rederijen boottochten aan die de moeite waard zijn. De Hurtigruten is de bekendste, deze vaart de hele Noorse kust langs en doet onderweg verschillende plaatsen aan. Een verkorte versie die zich beperkt tot zuid Noorwegen wordt aangeboden onder de naam Norway in a nutshell.

Voor elk wat wilsBehalve voor een langer verblijf, lenen bijvoorbeeld Oslo en Bergen zich ook bijzonder goed voor een stedentrip. Vanuit deze steden is het erg makkelijk om iets van de omgeving te bekijken, zonder al te lang van thuis weg te zijn. Voor elk wat wils dus in dit fantastische vakantieland!

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020