Excite

Oad ontraadt reizigers nog te vertrekken

De failliet verklaarde reisorganisatie Oad ontraadt reizigers nog te vertrekken naar hun vakantiebestemming. Dat schrijft Oad in een verklaring op de website. Aanleiding voor het advies is de groeiende onrust die is ontstaan onder hoteliers waar Oad-reizigers verblijven. Inmiddels bereiken verhalen de media, waaruit blijkt dat toeristen door hun hotels op de vakantiebestemming gedwongen zijn bij te betalen.

Extra betalen niet nodig

Volgens Oad Reizen is het helemaal niet nodig dat reizigers extra betalen of de hele rekening uit eigen zak betalen. Dat komt door “het feit dat hotelbetalingen onder de dekking de Stichting Garantiefonds Reisgelden SGR vallen en hoteliers daardoor niet hoeven te vrezen dat rekeningen niet betaald worden.”

Service en zekerheid

Oad vindt het vervelend dat het voor de reizigers zo moet lopen, maar benadrukt dat het niet wil dat de klanten de dupe worden van de financiële problemen. “Oad is door de ontstane situatie niet langer in staat om de reizigers de service en zekerheid te bieden die ze van Oad gewend zijn. Wij begrijpen dat het zuur is, maar zijn toch genoodzaakt dit besluit te nemen om een einde te maken aan deze problemen.”

De brancheorganisatie ANVR wijst erop dat gestrande reizigers in hotels ook kunnen verwijzen naar de site van de SGR. Daar staan de garantieregels uitgelegd, ook in het Engels.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019