Excite

Oktoberfest komt eraan!

Het is groots, Duits én gratis: het Oktoberfest komt er weer aan! Het jaarlijkse volksfeest in München begint dit jaar op 20 september en duurt tot 5 oktober. En er is weer genoeg te doen!

In 1810 werd het Oktoberfest voor het eerst gehouden. In dat jaar werd de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren gevierd. Door de jaren heen is het feest steeds grootser en uitbundiger geworden en vandaag de dag is het een waar spektakel.

Het feest wordt geopend door de Oberbürgemeister, die het eerste vat bier aanslaat. Vervolgens zijn de feesttenten - zo’n 14 per feest - dagelijks geopend en wordt er - meestal in klederdracht - volop bier gedronken en goed gegeten. Hoewel er veel gedronken wordt, is het ook zeker een familiefeest. Als je zeker wilt zijn van een familiesfeer, dan kun je het beste komen op dinsdagen. Dan worden er tussen 12 en 6 uur speciale familiedagen gehouden. Tussen die tijden kun je veel activiteiten tegen gereduceerd tarief beleven.

Naast het bier is ook de muziek op het Oktoberfest erg belangrijk. Ieder jaar wordt er een Oktoberfest-hit gekozen die een speciale Oktoberfest-behandeling krijgt en vervolgens tijdens het hele feest regelmatig gedraaid wordt. De muziek van het Oktoberfest kun je bovendien nog kopen, zodat je hier thuis af en toe nog eens een eigen feestje mee kunt bouwen!

De tenten zijn geopend vanaf 10:00 op weekdagen en vanaf 9:00 op weekenddagen. De tenten sluiten om 23:30; de wijntent om 1:00. Bier wordt tot 22:30 geserveerd.

Afbeelding: Flickr account acren23

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020