Excite

Oktoberfest van start!

Het jaarlijkse Oktoberfest in München is weer van start gegaan. Zaterdag verzamelden zich al groepen mensen om de opening van dit traditionele feest mee te maken. Zij moesten hiervoor wel de beurs trekken, want de prijzen van de grote pullen bier waren weer gestegen.

Tijdens het 176e Oktoberfest wordt maar liefst €8,10 tot €8,60 betaald voor een grote pul bier. Met een verwacht aantal bezoekers van ongeveer zes miljoen zal dit behoorlijk wat geld in het laatje brengen van de plaatselijke middenstand. Vorig jaar lagen de opbrengsten voor de zuid-Duitse stad zo rond de 830 miljoen euro en dit jaar wordt dat waarschijnlijk nog meer, aangezien er waarschijnlijk alleen al zeven miljoen liter bier geschonken zal worden.

Natuurlijk drinken de bezoekers van Oktoberfest niet alleen: ze eten ook, vooral veel vlees. Ook dit jaar zullen waarschijnlijk weer zo’n 500.000 kippen en 100 ossen verdwijnen in de magen van hongerige Duitsers en toeristen.

Het Oktoberfest duurt in totaal 16 dagen en zal op 4 oktober afgelopen zijn. Voor München is het één van de grootste publiekstrekkers. Het feest dat in de eerste instantie georganiseerd werd om de trouwdag van kroonprins Ludwig I en prinses Therese von Saxe-Hildburghausen in 1810 te vieren, is met name in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een groot spektakel, waarin hier en daar nog steeds ruimte is voor een verwijzing naar dit beroemde bruidspaar.

Afbeelding: Flickr account a4gpa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020