Excite

Onbekend maar prachtig:Tbilisi in Georgië

Niet veel mensen denken bij vakantie aan Georgië. Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en wel degelijk zeer geschikt voor toerisme. De stad heeft veel mooie bezienswaardigheden en kan je een ontspannen gevoel geven. De temperatuur is er daarnaast erg aangenaam en komt zelden onder het vriespunt.

Tbilisi is een drukke stad, met meer dan 1,25 miljoen inwoners. De stad ligt aan de rivier Koera. Tevens heeft Tbilsi een aantal hogescholen en universiteiten. Er zijn daarnaast veel overnachtingsmogelijkheden in hotels en hostels.

Veel bezienswaardigheden zijn van historische waarde, zoals de Sionikikathedraal, die een restauratie onderging aan het einde van de achttiende eeuw. Ook zijn er veel tuinen in de stad en een kasteel dat dateert uit de dertiende eeuw. Vanaf de televisietoren kun je genieten van prachtige panorama’s.

Tbilisi is de enige stad van Georgië waar je zonder problemen restaurants en eettentjes kunt vinden. De Tbilisi Markt is zeker de moeite waard om te bezoeken, met veel diversiteit en levendigheid. Er wordt in Tbilisi veel gezwommen. Je kunt bijvoorbeeld zwemmen in de zee. Ook kun je naar de toeristische zwavelbaden gaan om helemaal tot rust te komen en even heerlijk te ontspannen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021