Excite

Onderkoelde wielertoeristen van berg geplukt na sneeuwbui

Afgelopen zondag werden 200 wielertoeristen noodgedwongen geëvacueerd van de Col du Galibier. Gekleed in slechts een korte broek en t-shirt werden de wielerfanaten verrast door het winterweer dat momenteel in de Franse Alpen woedt. Op de top op een hoogte van meer dan 2,5 kilometer was de temperatuur binnen de kortste keren gedaald tot 3 graden Celsius en viel de sneeuw in een grote hoeveelheden naar beneden.

De 200 wielertoeristen, die deelnamen aan de ‘Brevet de randonneur des Alpes’ moesten van de berg weg gehaald worden. Enkele fietsers vertoonden al snel onderkoelingsverschijnselen en de brandweer werd erbij gehaald om de ongelukkige getroffenen van de berg te evacueren. De renners werden onderweg verrast door zwaar noodweer: regen, sneeuw, stormwind en mist teisterden de groep. De bergtocht wordt jaarlijks georganiseerd Cyclotouristes de Grenoble naar aanleiding van de Tour de France.

Aanstaande donderdag trekt de Tourkaravaan over dezelfde col. Donderdag zal de groep aankomen op de zuidflank van de berg. De volgende dag zal de groep een deel van de route via de noordflank moeten fietsen. Daarom houdt de leiding angstig het weerbericht in de gaten. Tot nu toe voorspelt het meteorologisch instituut slecht weer voor donderdag, maar op vrijdag zou het weer moeten verbeteren. Op 8 juli 1996 werd een tourrit al eerder ingekort vanwege sneeuw op de Galibier.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020