Excite

Onmisbare tips voor het plannen van een wereldreis

Als je op wereldreis gaat, dan zijn er een paar basics die je echt in de gaten moet houden. Het is handig om te weten waar je naar toe wilt, hoe je erheen wilt en hoe lang je weg wilt. De rest kun je daarna vanzelf invullen. Je hoeft natuurlijk nog niet elke locatie tot in detail te plannen, maar een idee als 'Azië' of 'Amerika' is wél handig. Gebruik een Lonely Planet of andere reisgids om je vervolgens op die bestemming te oriënteren en kijk of je aan de hand daarvan al een soort route kunt uitstippelen.

Koop een ticket

Waarschijnlijk reis je als eerste met een vliegtuig. Als je ver gaat, kunnen de prijzen voor tickets hard oplopen. Via websites als Skyscanner kun je kijken hoe en wanneer je het voordeligst kunt vliegen. Als je bedenkt dat tickets naar Azië bijvoorbeeld tussen de 500 en 1000 euro kosten, dan zul je begrijpen dat het de moeite is om te zorgen dat jij net zo'n ticket voor 500 euro scoort. En nu we het toch over geld hebben: het is sowieso verstandig om een budget op te stellen. Je locatie speelt ook daarin weer een rol. In Azië kun je wel voor 20 euro per dag rondkomen, terwijl je in de Verenigde Staten toch al snel rekening moet houden met zo'n 50 euro per dag.
    Onmisbare tips voor een wereldreis

Verzekering en vaccinaties

Een reisverzekering is onmisbaar als je op wereldreis gaat. Check ook even of je dan in het buitenland gedekt bent, of dat je daar een aanvullende wereldmodule voor nodig hebt. Ga je langer dan 60 dagen weg? Dan red je het niet met een gewone reisverzekering, maar heb je een 'lang op reis'-verzekering of een doorlopende reisverzekering nodig. Die zijn vaak in ieder geval een half jaar geldig. Lees altijd goed de voorwaarden door, zodat je goed weet wat er wel en niet gedekt wordt. Denk ook aan je vaccinaties. Je komt waarschijnlijk in landen terecht waar het niet altijd even hygiënisch is als in Nederland en wilt op reis natuurlijk geen enge ziekten oplopen. Via je huisarts kun je checken welke inentingen je nodig hebt en waar je die - voordelig - kunt halen. Wacht hier niet mee tot het laatste moment, want dan kunnen ze behoorlijk prijzig zijn!

Visum en bank

Ook niet onbelangrijk: zorg ervoor dat je paspoort lang genoeg geldig is. De eisen hiervoor kunnen per land verschillen. Vraag ook de nodige visums aan. Dit kan soms wat tijd kosten, dus doe dit op tijd. Er zijn ook organisaties die dit tegen een kleine vergoeding voor je doen. Controleer daarnaast of je bank voldoende mogelijkheden biedt voor betalen in het buitenland en zorg dat je vast wat contanten hebt van het land waar je als eerste heen gaat. Dan weet je in ieder geval dat je op de plek van bestemming iets kunt eten of een taxi kunt nemen naar een bank in de buurt!
    Onmisbare tips voor een wereldreis

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021