Excite

Onontdekte skigebieden in Frankrijk

Frankrijk is misschien wel het populairste wintersportland van Europa. In het hoogseizoen is het op veel plaatsen bomvol toeristen en sta je in lange rijen voor skiliften. Toch zijn er nog een aantal plekken waar je in alle rust kunt wintersporten.

Op de grens van Frankrijk en Italië ligt het gebied Queyras. Het gebied bestaat uit 100 kilometer piste en heeft 35 skiliften. Vooral voor wintersporters die op zoek zijn naar rust is Queyras ideaal. Op skigebied is er voor ieder was wils. De grote hoeveelheid makkelijke afdalingen maakt het een perfecte locatie voor families met kleine kinderen. Maar ook de ervaren skiër kan zich tegoed doen aan de vele prachtige off-piste mogelijkheden.

Queyras is een populair langlaufoord met maar liefst 200 kilometer aan langlaufloipes. Daarnaast kun je vanuit elk dorp in het gebied romantische tochten maken met de hondenslede. Het gebied ligt op een hoogte van 1460 tot 2886 meter hoogte waardoor de kans op sneeuw heel hoog is.

Op een van de hoogste vulkanen van het Centraal Massief ligt het skigebied Super Besse. Als je de afdaling neemt, kijk je recht in de oude krater die tegenwoordig een meer is. Het gebied telt 85 kilometer piste en 30 liften. Misschien niet het meest uitdagende gebied, maar het uitzicht maakt alles goed.

Vooral in de weekenden is het gebied een uitvalsbasis voor de lokale bevolking. Doordeweeks kun je genieten van de rust, buitenlandse toeristen kom je er nauwelijks tegen. Een leuke bijkomstigheid is dat het verblijf veel voordeliger is dan in de populairdere skioorden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker joe shlabotnik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020