Excite

Ontdek Colombia

Door de politieke situatie in Colombia is het land lange tijd geen geschikte toeristenbestemming geweest. Gezien de enorme natuurlijke rijkdom van het land is dit enorm zonde. Voeg daaraan toe dat de Colombiaanse bevolking het meest gastvrije volk van heel Latijns-Amerika is.

In de hoofdstad Bogotá kunt je genieten van musea, restaurants, cafés en een koloniaal verleden in de wijk La Candelaria. Een mooi natuurgebied waar je een typisch cultureel erfgoed van Colombia tegenkomt, is de Koffiedriehoek . De beste koffie komt natuurlijk uit Colombia en tussen de plaatsen Manizales, Pereira en Armenia rijdt je niet alleen door een bijzonder landschap, maar kun je tevens een bezoek brengen aan de koffieplantages.

Medellín en Cali zijn respectievelijk de 2e en 3e stad van Colombia qua inwoneraantal. Medellín staat bekend om zijn moderne uiterlijk en dé modetrends van het land vinden hier hun herkomst. Het is de snelst groeiende stad van het land. Cali is de hoofdstad van de Colombiaanse Salsa en je kunt hier dan ook dansen tot diep in de nacht. De stad ligt in een vallei in de bergen en een uitstap naar het Farellones National Park is zeker de moeite waard.

Colombia is een echte aanrader als je een reis naar Latijns-Amerika aan het plannen bent. Niet alleen vanwege de natuur en rijke geschiedenis, maar ook vanwege de mensen. Je zult versteld staan van de Colombianen die ondanks de burgeroorlog van de afgelopen decennia vrolijk, open en bijzonder gastvrij zijn.

Goedkope vluchten vind je bij websites als cheaptickets.nl. Accommodatie kun je eenmaal in Colombia zelf regelen. Voorafgaand aan je vakantie kan ook, onder andere Vamonos, Fox en Sawadee organiseren rondreizen naar Colombia. Voordeel van Vamonos is dat deze organisatie individuele reizen organiseert waarbij je op je eigen houtje Colombia kunt ontdekken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Bruce Fingerhood

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021