Excite

Ontdek de Etna tijdens een vakantie op Sicilië

Sicilië is een prachtig eiland, met mooie natuur en interessante kleine steden. Er is ook veel historie te vinden. De bekendste bezienswaardigheid is waarschijnlijk wel de Etna. Dit is een actieve vulkaan. Geregeld kun je rook uit de vulkaan zien komen. Er zijn ook allerlei excursies waarbij je de Etna opkunt en de kraters van dichtbij kunt bekijken. Je waant jezelf in een Mars-achtige omgeving als je op de Etna staat.

Ga eens naar de Alcantara-Kloof, een kloof met wanden van lava. In de kloof stroomt koud water en je kunt er doorheen lopen. Het is erg indrukwekkend om te zien en niet te vergelijken met andere kloven die je in de wereld hebt.

Er zijn op Sicilië ook veel historische theaters. Er zijn met name Griekse theaters, aangezien de oude Grieken op Sicilië hebben gezeten. Maar er zijn ook Romeinse theaters, waardoor je het verschil tussen beiden goed kunt zien.

Overal in Sicilië kun je leuke souvenirs kopen. Er zijn met name veel beeldjes te vinden, gemaakt van lava. Je hebt deze beeldjes in allerlei soorten en maten en ze zien er soms uit als echte kunstwerken. Het eten in Sicilië is ook erg goed. Er zijn veel restaurantjes. Drink bij je maaltijd eens een glas amandelwijn. Voor de lunch kun je kiezen voor een echte specialiteit van Sicilië: een broodje ijs. Het is een zoet broodje gevuld met Italiaans schepijs naar keuze. Onderschat dit broodje niet, het is écht een hele maaltijd.

Afbeelding: Flickr account leandrouccioelpablo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020