Excite

Ontdek Denemarken per fiets

Wanneer je op vakantie gaat naar Denemarken, moet je natuurlijk ook een bezoek brengen aan Kopenhagen, de hoofdstad. Je vindt hier het beroemde beeld van de Kleine Zeemeermin, gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen, die in Kopenhagen woonde. Daarnaast heeft de oude stad nog meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Kasteel Rosenborg of het pretpark Tivoli. Maar wist je dat Denemarken ook een prima locatie voor een strandvakantie is? In de zomer is er veel zon en de stranden behoren tot de schoonste van Europa.

Als je een rondreis door Denemarken wilt maken, kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om het eiland Funen te ontdekken per fiets. Het landschap is licht heuvelachtig, het is dus ook mogelijk om te gaan fietsen als je niet zo’n goede conditie hebt. Funen wordt dankzij het prachtige landschap ook wel de Tuin van Denemarken genoemd. Ook vind je op dit eiland de tweede grote stad van het land, Odense.

Doordat Denemarken een landsgrens met Duitsland deelt, is het makkelijk bereikbaar per auto. Het land bestaat wel uit vele eilanden, maar die worden veelal met elkaar verbonden door middel van bruggen. Het is zelfs mogelijk om naar Zweden toe te rijden. Als je toch liever met het vliegtuig gaat, is dat natuurlijk ook een optie. Bij Kopenhagen liggen twee vliegvelden, Copenhagen Airport Kastrup en Roskilde. Een vlucht naar Kopenhagen duurt vanaf Nederland ongeveer anderhalf uur.

Afbeelding: Flickr, Chris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020