Excite

Ontdek Denemarken vanuit een hotel in Kopenhagen

De beste hotels van Denemarken vind je in Kopenhagen. En dat komt mooi uit, want hier vind je ook zo’n beetje de meeste bezienswaardigheden van het land. Zo zijn hier onder meer de vrijstad Christiana, het beeldje van de Kleine Zeemeermin, Tivoli, de Koninklijke bibliotheek, het nationaal museum en Christiansborg te vinden.

Voor je naar Kopenhagen afreist, zorg je natuurlijk voor een mooi hotel. Het liefst een beetje bruisend en in het centrum van de stad. Het Copenhagen Plaza voldoet volledig aan deze omschrijving. Dit hotel biedt je bovendien nog eens een prachtig uitzicht over de Tivoli-tuinen. De kamers zijn bijzonder mooi ingericht en doen denken aan vervlogen tijden. In het bijbehorende restaurant kun je onder meer genieten van een Scandinavisch ontbijtbuffet.

Iets minder luxe, maar zeker niet minder mooi, is het Copenhagen Star Hotel. Dit is iets meer een budgethotel. Het ligt op korte afstand van het centraal station en alle kamers hebben eigen kabeltelevisie en een mooie badkamer. Je hebt vanuit dit hotel dan wel geen uitzicht op de Tivoli-tuinen, maar je bent er met vijf minuutjes lopen wel zo.

Natuurlijk kun je in Kopenhagen ook verblijven in een van de vele hostels en jeugdherbergen die de stad rijk is. Je kunt hier rekenen op lage tarieven, maar zult wel wat in moeten leveren aan privacy. Als je echter met een grote groep op reis bent, is dat misschien wel geen probleem. Denk er wel aan dat je zowel hostels als hotels tijdig reserveert; voor je het weet zijn alle kamers besproken!

Afbeelding: Flickr account Bert K

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019