Excite

Ontdek Griekenland per fiets

Voor een bijzondere vakantie in Griekenland heb je niet veel meer nodig dan een goede fiets en een kaart. Het warme klimaat, de prima aangelegde wegen en grote variatie aan landschappen maken Griekenland tot een paradijs voor fietsliefhebbers.

Je kunt in Griekenland een fiets huren, of je eigen fiets mee nemen. Informeer dan vooraf wel even bij je luchtvaartmaatschappij over de voorwaarden.

Fiets via smalle, slingerende weggetjes van het ene naar het andere pittoreske dorpje. De bewoners van het platteland verbazen zich misschien over fietsende toeristen, maar zullen je al snel gastvrij verwelkomen.

Wil je meer avontuur en heb je een stevige mountainbike tot je beschikking? Ga dan naar de hogere delen van Griekenland om de talloze bergpaden en onverharde wegen te ontdekken. Uitgestrekte vlaktes, woeste berglandschappen en uitdagende grindwegen liggen op je te wachten.

Kos is hét fietseiland van Griekenland. Het eiland is klein en vrij vlak, en dus net zo geschikt voor ervaren fietsers als voor families met kleine kinderen. Als het warm is, verlies je door te fietsen vaak veel energie. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt, of geniet onderweg van heerlijke Griekse specialiteiten.

Wil je op vakantie naar Griekenland, maar ook naar de sneeuw? Dat kan! Griekenland staat misschien niet bekend als wintersportland, toch kun je hier terecht. Er is een handjevol skiliften in de Griekse bergen, en zelfs de Oostenrijkse schlagermuziek en glühwein hebben hier hun intrede al gedaan. Een dagje skiën behoort dus tot de mogelijkheden.

Afbeelding: Flickr, user Daquella manera

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020