Excite

Ontdek Luxemburg tijdens een leuke vakantie

De hoofdstad van Luxemburg is het gelijknamige Luxemburg. De stad heeft veel mooie bezienswaardigheden en een oud stadscentrum. Luxemburg kent ook veel verschillende bezienswaardigheden, zoals de Adolfsbrug, de bekendste boogbrug van Luxemburg. Ook de moeite waard is het Fort Thüngen, een militair bouwwerk uit 1732. Bij het paleis Palais Grand-Ducal kun je zien hoe de soldaten er de wacht houden. Ook de moeite waard is het Stadhuis van Luxemburg, dat een boeiende geschiedenis kent, die teruggaat tot 1795. Ontspanning is er ook genoeg te vinden in Luxemburg. Zo kun je bijvoorbeeld naar het totaalcomplex La Coque, waar je allerlei activiteiten kunt doen. Zo kun je er sporten en massages krijgen. Het uitgaansleven in Luxemburg is ook zeer goed. Er zijn talloze restaurants, bars en pubs.

De stad Esch-sur-Alzette ligt aan de grens van Frankrijk en heeft veel ijzer- en staalontwikkelingen. Echternach is de oudste stad van Luxemburg en tevens de grootste toeristische trekpleister, met veel gotische gebouwen en bezienswaardigheden. De stad ligt op de grens met Duitsland.

Het meest spectaculaire gebied van Luxemburg is de Ardennen. Er zijn veel valleien en rivieren, samen met een prachtige bosrijke omgeving. Ook vind je er veel oude kastelen. In de Moezel Vallei kun je verschillende wijnsoorten proeven. Het Upper Sure Nationaal Park is vol met mooie natuur en veel verschillende diersoorten. Voor liefhebbers van vissen zijn er veel meren en rivieren.

Afbeelding: Flickr account claude wians

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020