Excite

Ontdek werelderfgoed in Baeza

Baeza is een stad in Spanje, gelegen op een heuveltop met een hoogte van 765 meter. De stad is ideaal als stedentrip en heeft veel historische bezienswaardigheden. Je kunt er tevens terecht om even heerlijk te genieten van de Spaanse cultuur.

Baeza ligt midden in de olijfgaarden en heeft veel architectuur afkomstig uit de renaissance. Ook vind je er veel gebouwen gemaakt in de gotische stijl. Op het Plaza Santa Maria is de Kathedraal te vinden die gebouwd is in de zestiende eeuw. Voor die tijd stond er op dezelfde plek een moskee. Palacio de Jabalquinto is een paleis uit de vijftiende eeuw en ligt bij het Plaza Santa Cruz. Het paleis valt vooral op door de gevel. Het plein Plaza del Populo heeft veel oude gebouwen die belangrijk waren voor de geschiedenis van de stad. Midden op het plein staat de Fuente de los Leones, een zeer oude fontein. De Antigua Universidad is de oudste universiteit die in Spanje is te vinden en daarom ook zeker de moeite waard om te zien.

Dagelijks is er een overdekte markt, waar je de Spaanse sfeer meteen zult proeven. Ook kent Baeza veel eettentjes waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Tevens kent Baeza veel dorpswinkels en gezellige en sfeervolle café’s, waar het altijd druk is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020