Excite

Ontspannen reizen naar Cyprus

De hoofdstad van Cyprus is Nicosia, ook wel Lefkosia genoemd. De stad is dwars door midden verdeeld met de green line. Sinds de Berlijnse Muur is gevallen is dit de enige hoofdstad in de wereld die verdeeld is door een muur. In de stad zijn veel musea die zeer de moeite waard zijn om te bekijken. Pafos is een stad in het zuiden met veel ruïnes uit de Romeinse tijd. Ook zijn er veel leuke souvenirshops.

Er zijn enkele natuurgebieden op Cyprus te vinden, zoals Athalasapark en Tripylos in het Troodosgebergte. Ruim 70 procent van het eiland is bedenkt met bos. Op het strand van Lara Bay zijn er schildpadden die hun eieren leggen. Als toerist kun je hier niet dichtbij komen. Ook interessant is het Akroti-meer, een moerasgebied. Of de zoutmeren van Larnaca, waar ruim tienduizend flamingo’s overnachten tijdens hun tocht naar het zuiden.

In Cyprus kun je vanaf 1 januari 2008 betalen met de Euro. In het Turkse gedeelte van het land kun je betalen met de Turkse Lira. Je kunt overal in het land goed pinnen. Op veel plekken wordt ook de creditcard geaccepteerd. Het is mogelijk om reischeques om te wisselen, al zal dit niet overal even gemakkelijk gaan. Het is tevens gebruikelijk in Cyprus om fooien te geven voor verleende diensten.

Cyprus heeft dus veel te bieden voor een boeiende reis. Door de splitsing met de muur heeft het land iets aparts, dat je zeker eens gezien moet hebben. Er zijn veel reizen te maken door het land, maar je kunt natuurlijk ook op één plaats blijven.

Afbeelding: Flickr account hellenfordham

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020