Excite

Ook in winter op vakantie in Noord-Korea

Toeristen kunnen nu ook in de winter op vakantie in Noord-Korea. Het gesloten land heeft via reisorganisatie Koryo Tours bekend gemaakt dat toeristen ook bijvoorbeeld de feestdagen kunnen doorbrengen in Noord-Korea. Enthousiast meldde Koryo Tours: “Vanaf nu kunt u kerst en Nieuwjaar doorbrengen in de Democratische Volksrepubliek Korea (Noord-Korea).” Het is voor het eerst dat het streng communistische Noord-Korea het hele jaar door open is voor toeristen.

Extra inkomsten

Toerisme zal in ieder geval wat extra geld in het laatje brengen. Door internationale boycots heeft Noord-Korea maar weinig inkomsten. Het land is daarmee een van de armste landen ter wereld. Door voedseltekorten zou de Noord-Koreaanse bevolking regelmatig honger lijden. Volgens waarnemers kan meer toeristen toelaten gezien worden als een extra bron van inkomsten voor het communistische land.

Internationale boycots

Zaterdag klaagde het communistische regime vanuit de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang nog dat het onrechtvaardig is dat Noord-Korea geen sportfaciliteiten kan importeren als gevolg van de internationale boycots. Zwitserland blokkeerde afgelopen week de export van bestelde skiliften en andere goederen die het land wilde gebruiken voor sporten als skiën, golf en paardrijden.

Vakantie naar Noord-Korea

Op vakantie naar het gesloten Noord-Korea kan via Koryo Tours. De reisorganisatie, gevestigd in Peking, is gespecialiseerd in rondreizen door het land. Zo biedt het hulp bij bijvoorbeeld de visumaanvraag en welke goederen toeristen wel en niet mogen meenemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019