Excite

Ook milieuvignet voor bezoek aan kerstmarkt!

Even naar de kerstmarkt in Duitsland is dit jaar net even iets lastiger dan afgelopen jaar. Dit jaar moet je namelijk voor veel steden een milieuvignet aanschaffen. Ook gelden er speciale regels omtrent winterbanden.

Vanaf 1 januari 2008 is het in veel Duitse steden verplicht om als autorijder in het bezit te zijn van een milieuvignet. Het milieuvignet is ingevoerd om de milieuschade ten gevolge van overmatig autogebruik tegen te gaan. Afhankelijk van het type auto – diesel, benzine, diesels van voor 2000 en diesels van na 2000 – kan het zijn dat je op bepaalde momenten een stad niet in mag rijden, of helemaal geen toegang hebt tot een stad. Met de invoering van het milieuvignet was Duitsland het eerste land dat concreet werk maakte van de EU-richtlijn om vervuiling in grote steden te verminderen.

Op dit moment geldt die regeling onder andere in Berlijn, Stuttgart, München, Essen, Keulen, Dortmund, Dresden en Düsseldorf. Dit zijn allemaal steden waar ook dit jaar weer kerstmarkten gevierd worden.

Ook Nederlanders die zo’n markt willen bezoeken, zullen een milieuvignet aan moeten schaffen. Dit vignet kost €17,50 en kan onder andere gekocht worden via de Duitse automobilistenvereniging, VAB. Vakantiegangers die richting Oostenrijk of Zwitserland afreizen kunnen voor een vignet terecht bij de webwinkel van de ANWB.

Daarnaast is het in Duitsland ook verplicht om met gladheid winterbanden te gebruiken. Hierop kan, zeker tijdens de wintermaanden, extra gecontroleerd worden.

Afbeelding: Flickr account mawel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020