Excite

Oorlogsveteraan kan na 71 jaar alsnog op vakantie

Zitten we allemaal klaar voor een mooi vakantieverhaal? Zo'n eentje waar je een glimlach op je gezicht van krijgt? Goed zo, want hier komt er eentje. Met de 89-jarige oorlogsveteraan Len Townsend in de hoofdrol. De man die bewijst dat het loont om bonnetjes te bewaren.

Len had als 18-jarige jongen een prachtige vakantie gepland. Helemaal in hotel Yelland's Chalet Hotel in Bembridge, een dorp in het Engelse graafschap Isle of Wight. Ontzettend veel zin had Len in zijn vakantie, alleen de Tweede Wereldoorlog gooide roet in het eten.

Omdat de regering het vakantiepark geclaimd had voor militaire doeleinden, ging de vakantie van Len Townsend niet door. Altijd balen, als een wereldoorlog je vakantie verpest. Wel kreeg Townsend netjes een excuusbrief en een bonnetje om zijn geld terug te krijgen.

Het bonnetje gold echter ook als betaalmiddel voor een toekomstige vakantie. Goed, zappen we even 71 jaar door in de tijd, naar 2010. In een oude doos vindt Townsend het bonnetje, wat hij allang vergeten was. Het management van het hotel vond het zo'n mooi verhaal, dat ze hem alsnog zijn weekend weg gunden.

Eind goed al goed, want Townsend is op vakantie geweest en heeft het prima naar zijn zin gehad. Hij had niet verwacht dat het hotel in zou gaan op zijn verzoek, maar is blij dat het wel gebeurd is. Zo zie je maar, het loont om bonnetjes te bewaren. Ook als de Tweede Wereldoorlog je vakantieplannen in het honderd schopt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mendhak

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020