Excite

Oostende, stad aan de zee

De ligging van Oostende is ideaal: zo’n 35 kilometer van de Nederlandse grens vandaan. Nederlanders kunnen dus ook vrij gemakkelijk richting Oostende gaan. Het centrum van de stad is historisch en je vindt er dan ook veel oude gebouwen. Een stadswandeling is meer dan de moeite waard. Veel gebouwen komen uit de negentiende eeuw.

In Oostende heb je ook veel musea, zoals bijvoorbeeld het Kunstmuseum aan Zee. Je vindt er veel kunstvoorwerpen en de ligging maakt het museum extra speciaal. Je hebt ook andere musea die te maken hebben met geschiedenis van0 Oostende zelf. Jaarlijks is er tevens een filmfestival in Oostende. Mensen uit heel België en soms zelfs andere landen komen hier op af om bijzondere films te bekijken. Ook worden er geregeld films vertoond die in Oostende zelf zijn opgenomen. Of ga eens lekker uit eten bij de een van de vele restaurants. En omdat je in België zit is er ook genoeg chocolade te krijgen. ’s Avonds kun je uitgaan bij een café of een bezoek brengen aan een bioscoop.

Je kunt gemakkelijk in Oostende komen met de auto of het openbaar vervoer. Er zijn meerdere parkeerplaatsen beschikbaar. Ook kent Oostende veel hotels waar je kunt overnachten, dus een lang weekend naar deze kustplaats behoort ook tot de mogelijkheden.

Afbeelding: Flickr account redneck

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019