Excite

Oostenrijk is beste vakantieland

  • © Getty Images
Oostenrijk is het beste vakantieland van 2014. Tenminste, dat vinden de Nederlanders die dit jaar in het buitenland op vakantie zijn geweest. Naar aanleiding van maar liefst 2,8 miljoen beoordelingen op de vakantiebeoordelingssite Zoover kan die conclusie getrokken worden. Oostenrijk krijgt van Nederlandse vakantiegangers een 8,18 als rapportcijfer.

Daarmee scoort het land beter dan Portugal en Spanje, die respectievelijk een 8,17 en 8,03 scoorden. Frankrijk, een land dat voorheen toch altijd erg geliefd was onder Nederlanders, komt niet verder dan een tiende plaats. Dat land krijgt een 7,88. Overigens wordt dit lagere cijfer vooral veroorzaakt door de wintersporters; als zomerbestemming krijgt het hoge punten, maar het scoort minder als wintersportbestemming.

Over het algemeen bleken Nederlanders positiever te zijn over hun vakantie. Ze becijferden deze gemiddeld met een 8,15. Vorig jaar lag het gemiddelde nog op 8,12. Over het algemeen waren mensen die in een Bed & Breakfast verbleven het meest tevreden. Zij gaven hun verblijf gemiddeld een 9,17.

Als het gaat om campings scoort Nederland juist weer heel goed. Campings krijgen hier gemiddeld een 8,4. Oostenrijk scoort op dat punt 'slechts' een 8,2. Italië blijft steken op een 7,9.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021