Excite

Oostenrijk: populair voor een skivakantie

Oostenrijk is geschikt voor iedere skivakantie en mag jaarlijks meer toeristen begroeten. Logisch voor al diegenen die reeds met de vele mogelijkheden van dit land kennis maakten. Oostenrijk beschikt over vele aaneengesloten skigebieden, die alle sneeuwfanaten zullen bekoren. Oostenrijk is ideaal voor een skivakantie. Beginnende skiërs maken er ongestoord kennis maken met de wintersport en de meest ervaren skiër wordt er evenmin vergeten.

Stiermarken en Tirol

Vele populaire skigebieden bevinden zich in Stiermarken en Tirol. Dankzij de aanwezigheid van verschillende gletsjers in Pitztal, Sölden en Hintertux heb je hier sneeuwzekerheid van oktober tot diep in het voorjaar.

Sölden hoogst gelegen wintersportgebieden

Het gezellige Sölden ligt midden het Ötztal en is één van de hoogst gelegen skigebieden van Oostenrijk. Niet alleen skiliefhebbers, maar ook aanhangers van après-ski, hebben het er best naar hun zin. In het nabijgelegen Längenfeld zijn geen skipistes, maar je beschikt er wél over een uitstekend netwerk langlaufroutes; in totaal bijna veertig kilometer.

Hahnenkamm wedstrijden

Kirchberg en het bekendere Kitzbühl zijn eveneens in trek bij de vele wintertoeristen die in Oostenrijk neerstrijken. De Hahnenkamm en Pengelstein zijn er de absolute blikvangers. Het is hier dat jaarlijks, met de bekende afdaling Streif, de wereldvermaarde Hahnenkamm wedstrijden worden georganiseerd.

Zillertal met 450 kilometer skipistes

Het Zillertall beschikt over maar liefst 450 kilometer uitstekende skipistes. De spectaculairste afdaling is er bijna acht kilometer lang. Deze regio is bijzonder kindvriendelijk. Hier staat steeds de gratis skibus te wachten op de enthousiaste wintersporters. De meest ervaren skiërs en snowboarders kunnen hun kunsten tonen in het gemoedelijke bergdorpje Gerlos in het Zillertaler Arena. Op internet vind je vele voordelige aanbiedingen richting Oostenrijk, voor een skivakantie die je niet vlug zal vergeten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021