Excite

Op de autobahn in Duitsland met een huurauto!

Wil je niet met je eigen auto op vakantie, of ben je het zat om er steeds vanwege je Nederlandse kenteken uitgepikt te worden? Dan is tijdens je vakantie in Duitsland een huurauto misschien een optie. Een huurauto is gemakkelijk en vaak veel voordeliger dan je denkt. Je kunt huurauto’s in Nederland regelen, maar ook in Duitsland zelf. Omdat het Duits veel op het Nederlands lijkt, is dat soms sneller gedaan dan je voor mogelijk hield.

Als je een auto in Nederland huurt, dan krijg je waarschijnlijk een reserveringsbewijs en eventueel ook een betalingsbewijs. Zorg ervoor dat je die goed bewaart en meeneemt naar het afhaalpunt. Daar zullen ze ongetwijfeld ook om je rijbewijs en legitimatie vragen. Neem die mee, zodat je je huurauto snel mee kunt nemen.

Huur je je auto in Duitsland, dan zullen ze ook naar de nodige documenten vragen. Zij willen namelijk ook zeker weten aan wie ze de auto verhuren en of die huurauto dan wel in goede handen is. Kijk niet op van vragen over je gezondheid of je woonplaats in Nederland: die zijn standaard.

Als je eenmaal bij je huurauto aangekomen bent, loop er dan samen met de verhuurder een rondje omheen. Eventueel vraag je om een proefritje te maken, zodat je zeker weet dat alles goed zit. Zie je een beschadiging? Laat die dan noteren, zodat je er later geen problemen over krijgt. Het zal niet de eerste keer zijn dat een oude beschadiging bij een nieuwe klant in rekening wordt gebracht!

Afbeelding: Flickr account elbfoto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019