Excite

Op de fiets van Parijs naar Londen!

Nu lijkt het nog ver weg, maar vanaf 2012 moet het kunnen: op de fiets van Parijs naar Londen. Hiervoor moet een fietspad worden aangelegd van 350 kilometer lang, genaamd de ‘Groene Avenue’.

Dit hebben een aantal Franse en Britse verenigingen besloten. Zij willen de Tower van Londen en de Eiffeltoren op een symbolische manier met elkaar verbinden en denken hier met de Groene Avenue goed in te slagen. De te nemen route is al uitgestippeld: in 1860 reed er een trein tussen Parijs en Londen en de oude spoorweg, die er nog steeds ligt, dient de weg te wijzen.

Het kanaal oversteken kan vooralsnog niet fietsend; daar zul je nog steeds de boot voor moeten nemen. Londen, Parijs, vijf Franse regio’s en de graafschappen Surrey en Oost en West Essex, die het project samen opstarten, verwachten dat er veel belangstelling zal zijn voor de route. Op dit moment worden delen van de route – die al liggen, al gebruikt door zowel toeristen als forenzen. Als de volledige route in gebruik is, zal dit gebruik alleen maar toenemen.

In 2012 zou de hele Groene Avenue in gebruik moeten zijn. Die loopt dan vanuit Londen over het Engelse platteland, waar hij uitkomt in Newhaven. Vanaf daar kunnen de reizigers per boot oversteken naar Dieppe, een stad in Frankrijk. Daar aangekomen vervolgt de route zich door het oosten van Normandië, om uiteindelijk in Parijs aan te komen.

Afbeelding: Flickr account Tigr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021