Excite

Op en top luxe in hotels Istanbul

Op vakantie naar een plek waar twee compleet verschillende werelden samenkomen? Dan zit je in één van de mooie hotels in Istanbul echt goed. Istanbul ligt op de grens tussen Azië en Europa: deels in het oosten en deels in het westen. Dat twee culturen hier samen komen én beiden uniek kunnen blijven, zie je aan alles.

Istanbul heeft bijna twintig miljoen inwoners. Tenminste, dat is de schatting. Niet alle inwoners van de stad hebben zich geregistreerd, waardoor het moeilijk is om een exact aantal aan te geven. In ieder geval kan gesteld worden dat Istanbul zo’n beetje de grootste stad is van Turkije, maar ook van Europa. In veel landen staat de stad nog bekend als Constantinopel, de vroegere naam.

Wie rondkijkt in Istanbul, zal al snel merken dat hier heel veel bijzondere bezienswaardigheden zijn. voormalige kerken, synagogen, Haghia Sofie, de bijzondere Kruidenbazaar, de Galatatoren, de Gouden Poort, de Grote Bazaar van Istanbul en natuurlijk de Tünel, de eerste ondergrondse spoorweg in Europa. Tenminste, op het vaste land.

Krijg je ook al zin om Istanbul eens van dichtbij te bekijken? Dat kan! Boek vandaag nog je vliegtickets via internet en kijk naar de aanbiedingen voor hotels. Als je houdt van luxe, dan kun je hier best eens uit de band springen. Meestal zijn de prijzen namelijk niet zo hoog, terwijl je wel heel veel service en gemak voor je geld krijgt!

Afbeelding: Flickr account Kıvanç Niş

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020