Excite

Op naar Napels: de beste hotels

Napels is net een openluchtmuseum. Wandel langs de paleizen, kastelen en kerken en ervaar de perioden van de oudheid tot nu. Geen zin in cultuur? Rust dan uit aan het strand, of geniet vanaf de heuvels van het prachtige uitzicht. De Vesuvius is ook een grote attractie. Rond je dag af met een heerlijke maaltijd uit de Italiaanse keuken en je voelt je de koning te rijk.

Natuurlijk wil je daarna wel een goede slaapplaats hebben om uit te rusten van je dag. Het eerste voordeel is al meteen binnen: in Napels betaal je voor een overnachting al aanzienlijk minder dan in steden als Rome. Het enige waar je goed op moet letten, zijn de klantenbeoordelingen. Niet alle hotels in Napels bieden de juiste kwaliteit voor de prijs die je betaalt.

Een gemiddelde hotelovernachting in Napels kost je zo’n vijftig euro. Wil je bijzonder slapen, dan kan dat onder andere in hotel Parker’s. Dit uit 1870 daterende hotel is duidelijk trots op zijn historie en biedt je een echte luxe-ervaring. Uitkijken op baai en de Vesuvius doe je vanuit Villa Vapodimonte.

Goedkoop en betaalbaar slapen kun je in de middenklassehotels, die je onder andere vindt in de buurt van Piazza Garibaldi of het Mercorkwartier. Verder heeft Napels een jeugdherberg bij station Mergellina. Nog niet genoeg opties? Kijk dan eens naar hotels of andere accommodatie aan de kust vlak bij Napels en verken de stad en het omliggende landschap vanaf daar.

Afbeelding: Flickr, napoli centrale

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021