Excite

Op naar Oslo

Oslo is een zeer veelzijdige en mooie stad die al meer dan duizend jaar bestaat. Dit houdt natuurlijk in dat er qua historie zeker het één en ander te zien is. Bekijk bijvoorbeeld het dertiende-eeuwse kasteel Akershus Festning of bewonder prachtige schepen in het Vickingschipmuseum. Heb je genoeg cultuur geproefd, dan kun je op de culinaire tour. Er zijn bijvoorbeeld diverse Michelinrestaurants in Oslo te vinden.

Of je nu in de zomer of de winter naar Oslo gaat, er valt altijd wel wat te beleven. Behalve uitgaan en de stad verkennen kun je in het nabijgelegen Oslofjord watersporten en zonnen in de zomer. ’s Winters zijn de skigebieden rondom de hoofdstad geopend en kun je hier uitgebreid wintersporten. Pak je snowboard en ski’s dus maar alvast in!

De snelste en meest gemakkelijke manier van vervoer naar Oslo is het vliegtuig. In minder dan twee uur ben je vanaf Amsterdam in Oslo. Vanuit Brussel kost je het hooguit een kwartier langer. Er gaan ook treinen naar de stad, maar daarmee ben je een stuk langer onderweg. Vlieg je naar Oslo, dan kun je vanaf de luchthaven eenvoudig de stad in komen.

De luchthaven van Oslo is de grootste van heel Noorwegen en ligt op zo’n 45 kilometer van de stad. In twinig minuten kun je met de hogesnelheidstrein naar het centrum reizen. Ga je liever voor de (goedkopere) bus of trein, dan doe je er drie kwartier over. Intussen zie je ook heel wat van het indrukwekkende landschap van Oslo.

Afbeelding: Flickr, jimg944

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019