Excite

Op naar Zwitserland : Genève

Genève is na Zürich de grootste stad van Zwitserland en ligt in het Franstalig gedeelte. De stad heeft een reputatie van saai en weinig te doen, maar niets is minder waar. Je kunt er namelijk prima heen voor een stedentrip en er zijn talloze bezienswaardigheden. Ook kun je er makkelijk heen met de trein, waar regelmatig aanbiedingen voor zijn.

De stad ligt aan het Meer van Genève. Je kunt mooie wandelingen langs het meer maken en als je langs de boulevard loopt zie je een 140 meter hoge spuitende fontein en de schitterende Bloemenklok met meer dan duizend bloemen. Genève heeft ook veel kleine sfeervolle straatjes, waar je gezellig kunt wandelen. In het hart van de stad vind je Cathédrale Saint-Pierre, waarvan de eerste steen werd gelegd in 1160. Op de Mur des Réformateurs staan levensgrote beelden van de voormannen van de Reformatie.

Er zijn ook veel musea in Genève, waar je veel over de stad te weten kunt komen. Ook zijn er kunstmusea. Tevens is Genève een hele groene stad. Ruim een kwart van de stad bestaat uit openbare parken, waar je mooie uitzichten hebt en kunt genieten van de rust. En je kunt na afloop even bijkomen in één van de vele eetgelegenheden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020